Učitelia v Trebišove si pomáhajú aj osvedčenými starými učebnicami

08.10.2011 Trebišov

Trebišov 7. októbra (TASR) - Základnej škole (ZŠ) na Komenského ulici v Trebišove dosiaľ chýbajú učebnice pre reformné ročníky, teda štvrtákom a ôsmakom. Len postupne ich v rukách držia tretiaci a siedmaci.

Riaditeľ ZŠ Radoslav Ujhelyi pre TASR uviedol, že učitelia si pri tomto deficite pomáhajú hlavne osvedčenými starými učebnicami. \"Aj napriek reforme sú na to dobré,\" zhodnotil. Okrem nich si škola hľadá zaujímavé materiály na webe. Veľkú časť práce pri zabezpečovaní vyučovania vykonajú práve pedagógovia a ich kreativita.

\"Veľmi nám pomohol aj projekt Moderná škola, v ktorom učitelia pripravovali vlastné metodické materiály pre jednotlivé ročníky,\" vysvetlil Ujhelyi.

Školu stojí vlastná iniciatíva v tejto oblasti nemalé finančné prostriedky, investuje totiž do papiera či tonera do tlačiarne. Riaditeľ školy upozorňuje, že nezaplatený je aj čas a práca pedagógov.

Žiaci, ktorí dostávajú namiesto kníh odkazy na internetové stránky, sú odkázaní len na web, musia mať k nemu prístup aj doma. Ťažšie to však podľa Ujhelyiho majú rodičia, ktorí už do nového učebného procesu nemôžu priamo zasahovať, pretože sa učili len z kníh.

Riaditeľ trebišovskej ZŠ súhlasí s myšlienkou zavádzať elektronické učebnice, o ktorých hovorí ministerstvo školstva. Tvrdí však, že v tomto prípade by mali dostať všetky školy interaktívne tabule.
 

Vyberte región